För många blir det lite panikartat när det är dags att klä upp sig för fest. Om du ska ha en fest eller en middagsbjudning är det mycket att tänka på och att då ha mångsidiga plagg i din garderob är perfekt. När du är värd ska du tänka på allt från din egen outfit till välkomstdrink. Att bjuda på cava som välkomstdrink är perfekt. Cava är ett mousserande vin som kommer från Spanien. Både dryck och outfit är något som är bra att anpassa efter tillställningen.

Materialet spelar stor roll

För att alltid vara rätt klädd oavsett tillfälle finns det några bra saker som du kan tänka på. Materialet spelar en avgörande roll för hur plagget upplevs. Om plagget är gjort av ett mer exklusivt material och har en tilltalande textur ger det direkt en festligare känsla. Kläder i bomull upplevs generellt som mindre festliga än material som är skira, gjorda av läder, siden eller skinnimitation. Ett lite finare material kan göra under för en outfit.

Klädernas skärning gör det festligare

Men det är inte bara materialet som spelar roll för hur festlig outfiten blir. När ett plagg har en spännande eller trendig skärning blir kläderna direkt mer intressanta. Exempelvis är cut outs väldigt trendigt just nu och något som direkt ger liv till ett plagg. Skärningar kan vara mer eller mindre framträdande men det gör att det händer något med plagget som upplevs som intressant.

Detaljerna är avgörande

Accessoarer, smycken och andra detaljer är något som kan göra hela looken. Du kan bära basplagg men bära spännande detaljer till som ger kläderna en helt annan känsla. Kläderna behöver alltså inte alls vara extraordinära om du väljer att bära rätt detaljer. Exempelvis är olika volangdetaljer, draperingar, knappar och skor detaljer som gör stor skillnad. Bara att byta örhängen när du ska från jobbet till aw:n kan vara det enda som behövs för att få en helt annan look. Det är därför viktigt att tänka på vilka kläder du fyller din garderob med och att investera i smycken och accessoarer som passar till olika plagg. När du gör det kommer du alltid att ha något att ha på dig.

Av kalle