Snygg, praktisk och återanvändningsbar. En tygpåse passar alla tillfällen, från shoppingrundan till spontana övernattningar hos en kompis. En riktigt snygg tygpåse som passar din personliga stil kan ersätta både stora, skrymmande väskor och engångskassar från affären.

Festliga färger och tryck – hitta tygpåsen för dig

Idag finns tygpåsar i alla möjliga färger, mönster och storlekar. Du kan också hitta varianter med tryck som något kul motiv eller en text.

Driver du eget företag är det smart att investera i tygpåsar med företagets logga som du kan beställa från Medtryck. Dela ut dem till kunder, kollegor och på mässor, och använd en själv när du går och handlar på fritiden, så har du den perfekta gratisreklamen för företaget. Tygpåsar är en uppskattad gratisgåva, särskilt då användandet av plastpåsar minskat sedan plastskatten infördes år 2020. Till skillnad från många andra reklamprodukter är det något som faktiskt kommer att användas, och dessutom ute i offentligheten. Kan det bli bättre?

Kanske har du själv någon gång fått en gratis tygpåse med tryck, men är du sugen på att köpa en tygpåse anpassad till din personliga smak finns idag ett enormt utbud, inte minst på nätet. Tygpåsar som tidigare haft en något pretentiös framtoning går idag att hitta för alla stilar och smaker. Eftersom de håller i många år och du lär använda din tygpåse vid flera olika tillfällen är det bra att kolla in ett flertal olika alternativ och tänka efter innan du köper. Satsa på kvalitet och ett snyggt utseende som inte skär sig mot dina kläder, och som funkar både på tunnelbanan och i mataffären.

Miljövänliga påsar

Tygpåsar har framhållits som ett klimatsmart alternativ till plast- och papperskassar, men det förutsätter att de framställts på ett miljövänligt sätt och framför allt att de används. En tygpåse är menad att användas i flera år, så köp inte första bästa billiga tygpåse utan se till att den är slitstark. Framförallt handtagen riskerar att lossna eller gå sönder, men är också lätta att byta ut om det behövs. Fairtradecertifierade tygpåsar är ett bra val, och allra bäst är en tygpåse i återvunnet material, som du bland annat kan hitta hos Medtryck.

Storleken är också viktig när det kommer till tygpåsar. En storlek likt mataffärens plastpåsar brukar funka bra till det mesta. Undvik mindre modeller där få saker får plats. Större, utvikbara tygpåsar är bra för dig som ofta storhandlar, eller att använda som tvättpåse.

Av kalle