Mode skiljer sig åt mellan stad och land. Det betyder inte att folk som bor på landet inte har stil, bara att den är anpassad till andra förhållanden. Att gå på galapremiärer i stan kräver sin klädsel. Men densamma är sällan väl anpassad till de förhållanden som råder utanför de tätbebyggda områdena. Om du till exempel ofta behöver gå på varierande underlag som kanske inte ens alltid är asfalterade är höga klackar ett dåligt alternativ. Då gör du bättre i att investera i ett par mer fotriktiga och hållbara skor, vilket du utan problem kan skaffa utan att behöva kompromissa för mycket med stilen.

Flytta ut på landet

Om du bestämmer dig för att lämna stan på riktigt, och flytta ut på landet, så behöver du sannolikt uppdatera hela din garderob. Tänk mer funktionskläder, kängor och sneakers än galakläder och klackskor. Den nuvarande outdoortrenden har gjort att de flesta stora modemärken också gör mer praktiska kläder. Antingen själva eller i samarbete med något annat varumärke. I samband med en flytt till landet finns det stor risk att du inte bara kommer behöva uppdatera din garderob utan också köpa många saker du inte behöver i stan. Gräsklippare och liknande. Ett tips är att titta in på Kellfri.se för att kunna köpa alla maskiner du behöver till ett bra pris. Att handla på Kellfri.se ger dig helt enkelt mer pengar över till att köpa kläder. Hos Kellfri.se hittar du också allt du behöver för att komma igång med odling, vilket gör att du kan matcha din nya outfit med egenodlade snittblommor att ställa i ditt hem.

Fest på landet

För dig som ska ut på landet på fest gäller det att hitta ett sätt att blanda det praktiska med det snygga. Samma förhållanden med underlag och liknande gäller som om du bor på landet. Samtidigt kommer du befinna dig i en miljö där det är högtidligt, vilket gör att du kanske kan ta dig dit med ett par bekväma skor och sedan byta till klackarna när festen börjar. Var inte rädd för att jobba mycket med mönster när du är i denna typ av sammanhang. Storblommiga klänningar, breda hattar och breda bälten är helt rätt. Ett tips är att hålla koll på rean för att kunna bunkra upp med snygga kläder till dessa tillfällen. Ingen kommer tänka på att din stråhatt kommer från förra säsongen.

Klä dig för lantliga äventyr

Om du lämnar stan för att kanske vandra eller jaga är det praktiska det du ska ta i beaktande i första hand. Att befinna sig i skog och mark en längre tid i obekväma kläder är inte att rekommendera. Dåliga skor kan till och med vara livsfarligt. Det går dock ändå alldeles utmärkt att se bra ut i en praktisk outfit. Ta gärna inspiration av klassiskt brittiskt aristokratmode och ta på dig en tweedkavaj eller en stickad tröja med axellappar i läder. Det skyddar både mot gevärsrekyler samt om du ska bära ryggsäck. Att medel- och överklassen blivit mer och mer intresserad av att vara utomhus har dessutom gjort att de klassiska outdoormärkena höjt sin modegrad rejält, så du kommer inte ha problem att hitta något du trivs i vare sig utifrån komfort eller estetik.

Av kalle