Mode handlar inte bara om hur du ska se ut för dagen, det utgör även ett stort intresse för många. Hit hör även diskussioner med likasinnade, modeshower och modemagasin som gör vardagen lite roligare för modefantaster. Att följa modet till punkt och pricka varje år kan dock bli en kostsam historia. Så det gäller att tänka till innan inköp, så att du har chansen att matcha nytt mode från i år med ”äldre” mode.

Ett gammal enkelt trick är att investera i en ordentlig basgarderob, och att i stället fokusera på accessoarer och ett fåtal speciella plagg som du köper när modet blir extra unikt och du hittar något som verkligen känns som du. En annan bra idé är att bestämma dig för några färger som du vill ska vara genomgående bland kläder och accessoarer. På så sätt kan du enkelt matcha flera plagg och accessoarer med varandra.

Accessoarer från topp till tå

Något många anser vara bland det roligaste vad gäller mode, är att köpa skor till dam. Det finns skor dam till alla tillfällen, så du kan välja allt från sandaler med eller utan klack till sneakers. I år kan du till och med hitta flip flops som du kan känna dig trendig och snygg i. Kanske går tankarna åt klassiska flip flops du mestadels bär på stranden. Men i år kan du faktiskt tänka om en del, då de finns alla möjliga former och till och med kan ha platå eller klack. Om du är en skofantast kan det vara en god idé att köpa flera skor i samma eller liknande färg, fast till olika syften. Köper du exempelvis ett par ljuslila sneakers och sandaletter, kan du sedan köpa en ljuslila väska som du kan matcha till båda skorna. Lila är för övrigt en riktig trendkulör i år, så du lär inte ha några problem att hitta varken skor, väskor eller andra accessoarer i färgen. Innan vi lämnar accessoarerna för den här gången, får vi inte glömma sommarens måste: solglasögonen. I år kan du välja stora, uppmärksamhetsväckande glasögon utan att sticka ut. Det finns även cateye-modeller i både större och mindre modeller.

Matcha kläderna

När du känner dig klar med accessoarerna kan du välja neutralare färger som låter accessoarerna stå för färgen, eller färgglada kläder som också går i årets färger. Vad sägs om orange eller rött? Ett trendigt plagg att investera i, är en oversize kavaj. Du kan välja en neutral färg om du vill kunna matcha den till det mesta, eller en färg som sticker ut och tar outfiten från din basgarderob till nya höjder. Vissa modefärger står sig några år, så kanske har du redan några riktiga trendplagg hängandes i garderoben. En trendkulör som hållit i sig i flera år nu, och som fortfarande står sig stark, är gul!

Av kalle