Om du har planer på att skapa ett ikoniskt varumärke för kläder är du på rätt plats. Tack vare e-handel och marknadsföring på nätet är det fullt möjligt att skapa ett omtyckt varumärke. Naturligtvis kan det innebära viss utmaning eftersom det aldrig är lätt att starta ett nytt företag. Dock får du inte glömma att alla framgångsrika varumärken en gång varit okända och behövt starta någonstans. De flesta börjar med att ta ett företagslån för att få tillräckligt med medel i starten. Den bästa platsen för att ansöka om ett företagslån är på qred.com/sv-se där du får hjälp varje steg på vägen. Inte nog med det, deras företagslån har inga dolda avgifter, startkostnader och ingen bindningstid.

Följande steg hjälper dig att starta ett eget företag och utveckla ditt eget klädmärke:

  • Identifiera behov på marknaden.
  • Skriv en affärsplan.
  • Bestäm din målgrupp.
  • Börja designa.
  • Hitta en klädtillverkare.

Fortsätt läsa för att se närmare på dessa steg!

5 steg för att skapa ditt eget klädmärke

1. Identifiera behov på marknaden. Du behöver först och främst identifiera behov på marknaden och tänka på en nisch som inte fylls för närvarande. Enklast är att undersöka vilka produkter de stora klädföretagen erbjuder och vad som saknas i utbudet.

2. Skriv en affärsplan. Varje seriös entreprenör som tar ett företagslån behöver skriva en affärsplan. Det är där du antecknar din beskrivning av företaget: dina mål, analys av marknaden och strategier för tillväxt – allt som styr hela din resa som modedesigner.

3. Bestäm din målgrupp. Tillsammans med din affärsplan behöver du bestämma din målgrupp eftersom varje målgrupp har sina specifika behov. Tänk till exempel på för- och nackdelarna med att fokusera på en viss målgrupp och om gruppen kommer vara mottaglig. Om du vill skapa ett exklusivt klädmärke för stadsbor blir det svårt att fokusera på grupper med begränsade resurser. Vill du designa kläder för studenter och unga? I sådana fall kommer pensionärer och äldre inte vara en lämplig målgrupp.

4. Börja designa. I slutändan kan du inte skapa ett framgångsrikt klädmärke utan att göra grovjobbet, det vill säga skissa och designa. Du behöver en blandning av fantasi och praktiska färdigheter. Kom ihåg att det här är din chans att använda din kreativitet och skapa mästerverk.

5. Hitta en klädtillverkare. Beroende på hur stort företagslån du har tagit från Qred kanske du inte planerar att tillverka kläderna själv. Att tillverka kläder kräver mycket jobb eftersom du måste köpa maskiner och utrustning för masstillverkning. Ett bättre alternativ kan vara att investera allt i det du gör bäst: skapa fantastiska kläder. Sedan kan du leta efter klädtillverkare som kan massproducera ditt klädmärke.

Av kalle