Jeans är modeplagget nummer ett som alltid fungerar oavsett vilka trender som råder. Men när det kommer till jeans finns det såklart även trender där. Det bekvämliga modet gjorde intåg under 2022 och smittade av sig på jeansmodet. Modeller som är trendiga i år men även stora delar av 2023 är raka, vida, flare och mom jeans.

Styla mom jeans med klackar eller sneakers

Mom jeans är en modell med en hög midja och ben som är avsmalnade. Det är en favorit hos många och passar perfekt som basjeans i din garderob. Detta är en modell som du lika gärna kan ha sneakers som klackar till och vara lika snygg. De klassiska raka jeansen är tidlösa och smickrande för alla former. Dessutom är de enkla att matcha med andra klädesplagg. Om du vill vara riktigt trendig ska du välja en modell som har lite kortare ben.

Vida jeans är en stor modetrend

De vida jeansen fortsätter att vara i säsong och de syns överallt i många olika tappningar. Ju vidare de är desto bättre. Vida byxor brukar också kallas för flare eller wide leg. Utsvängda boot cut jeans är något som också är lite extra trendigt just nu. En tight modell med lätt utsvängda ben är smickrande för de allra flesta kroppar.

Låt trenderna krydda din egen stil

När det kommer till jeans finns det en modell för alla. Det viktiga är att hitta den modell som du trivs som allra bäst i och som sitter som en smäck. Trender är roliga och ett bra sätt att få inspiration till den egna stilen. Det är ur trenderna du kan plocka russinen ur kakan och förlänga din stil. Det är viktigt att bejaka din personliga åsikt och vad som är snyggt och inte.

Stylingtips

Om du vill ha inspiration hur du ska styla dina jeans är en klassisk look att kombinera dem med en vit krispig skjorta. Att bära ett par vita sneakers till en ljus tvätt är också snyggt. Att klä dig monokromt är en annan snygg look. Tänk på att hålla dig till en färg och sedan variera med olika nyanser i olika delar av outfiten.

Av kalle